-->

Eρχονται οι νέες ταυτότητες – Πώς θα είναι, πόσο θα κοστίζουν

 https://freshsnews.blogspot.com/2018/02/5-erhontai-oi-nees-taytotites-pos-tha-einai-poso-tha-kostizoyn.html
Αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες δρομολογεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έτσι ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το κείμενο της προκήρυξης θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες, όταν και οι αρμόδιοι θα διαπραγματευθούν και θα κατατεθούν προσφορές από επτά με οκτώ μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως.
Ωστόσο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το οικονομικό σκέλος έχουν ήδη καθοριστεί.
Συγκεκριμένα, οι νέες ταυτότητες θα είναι παρόμοιες με εκείνες των υπόλοιπων κρατών-μελών της Ε.Ε. Άλλωστε, η αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά, αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.
Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ., το νέο έγγραφο θα είναι πλαστικό και θα περιέχει μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Σε κάθε καινούργια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως και το δακτυλικό του αποτύπωμα.
Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ.
Κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα το πληρώνει ο πολίτης. Η έκδοση των νέων εγγράφων θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Αττική.
Επίσης, είναι πρόθεση των επιτελών του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες να έχουν εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου.
Να σημειωθεί πως η προκήρυξη αφορά και την έκδοση των ήδη βιομετρικών διαβατηρίων, με το συνολικό κόστος του έργου να φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ.
Η χρηματοδότηση της διαδικασίας θα γίνει από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου, σύμφωνα με μια εκδοχή, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να «βγουν στον αέρα» τα τεχνικά χαρακτηριστικά ασφαλείας της νέας ταυτότητας.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3