-->

Μάνδρα: Οδύνη για τους 20 νεκρούς - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους

Δυστυχώς συνεχώς μεγαλώνει η λίστα του θανάτου στην πληγείσα από τις πλημμύρες Μάνδρα-Εντοπίστηκαν τρεις νεκροί το Σάββατο και ένας ακόμη την Κυριακή, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ακόμη δύο αγνοουμένων
 https://freshsnews.blogspot.com/2017/11/20-mandra-odunh-gia-toys-20-nekrous-synexizontai-oi-ereynes-gia-toys-duo-agnooumenoys.html

Ένας 83χρονος κυνηγός που αναζητούσαν οι πυροσβέστες και είχε χαθεί στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στην Μάνδρα (πολύ πιο μακριά δηλαδή από εκεί που τελικά βρέθηκε) εντοπίστηκε χθες από τα σωστικά συνεργεία στην Μάνδρα, δυστυχώς νεκρός.
Οι πυροσβέστες εντόπισαν και ανέσυραν την σορό του θαμμένη κάτω από όγκους μπάζων, φερτών υλικών και λάσπης σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο ο 38χρονος οδηγός φορτηγού το Σάββατο.
Η σορός του 20ου βεβαιωμένου θύματος έγινε αντιληπτή κατά την προσπάθεια απομάκρυνσης ενός βυτιοφόρου με προπάνιο που είχε ανατραπεί και παρασυρθεί από τους χείμαρρους και είχε διαρροή και ενδεχομένως η πρωινή δυνατή βροχή απομάκρυνε κάποια ποσότητα λάσπης στον σωρό από τα φερτά υλικά απέναντι από το αμαξοστάσιο, αποκαλύπτοντας έτσι την ύπαρξη πτώματος στο σημείο.
Οι ελπίδες δυστυχώς εξανεμίζονται όσο περνούν τα 24ωρα για τον εντοπισμό τυχόν ζωντανών αγνοουμένων, με τις έρευνες για τον εντοπισμό των ακόμη δύο αγνοουμένων πλέον να είναι συνεχείς στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας από τα σωστικά συνεργεία, αλλά και από τα σκάφη του Λιμενικού στον κόλπο της Ελευσίνας…
Αγνοούμενοι παραμένουν ένας οδηγός  και ένα άτομο που είχαν δει δίπλα στην καντίνα την ώρα της καταστροφής.
Το Σάββατο, πρώτα εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε ένας άντρας 38 ετών που ταυτοποιήθηκε, από εξωτερικό χώρο μέσα σε σωρό από χώματα και φερτά υλικά, δίπλα από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας. Πρόκειται για τον οδηγό φορτηγού που αναζητείτο.
Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν άλλοι δύο νεκροί από άντρες του Λιμενικού στις εκβολές  ποταμού στον κόλπο της Ελευσίνας. Για τον έναν μάλιστα ήταν πολύ δύσκολη η ανάσυρση και χρειάστηκε η βοήθεια δυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
Ο ένας είναι 58 ετών και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δύο κυνηγούς που αναζητούνταν και ο άλλος είναι 28 ετών και είναι ένας από τους οδηγούς των αυτοκινήτων που παρέσυραν οι χείμαρροι στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών. 
Το πρωί της Κυριακής, εξαιτίας της νέας έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή προκλήθηκε ανησυχία στους κατοίκους της Μάνδρας και τέθηκε σε συναγερμό η Πυροσβεστική, καθώς φούσκωσε το ρέμα κατά 30 πόντους και γέμισαν πάλι νερά οι κατεστραμμένοι δρόμοι όχι όμως σε ανησυχητική στάθμη και λίγο αργότερα η κατάσταση εξομαλύνθηκε.
Στη περιοχή προηγήθηκαν την Πέμπτη και δύο διασώσεις και αυτό βεβαίως βοήθησε κάπως στο ηθικό των κατοίκων άλλα και των Πυροσβεστών ως μοναδική αχτίδα αισιοδοξίας η οποία στην πορεία όμως εξανεμίστηκε από τις τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε σώος από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Μάνδρα ο ηλικιωμένος που αναζητούσε η κόρη του στο Παλαιοχώρι, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε ένα παράπηγμα και εξαιτίας του ότι είχε βραχεί το κινητό του τηλέφωνο δεν μπορούσε να ειδοποιήσει. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Πριν από εκείνον, εντοπίστηκε σώος και ο 67χρονος οδηγός που αγνοείτο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 984 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 96 απεγκλωβισμοί ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα. Οι συνολικές Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι 155 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 46 οχήματα και έχουν συγκροτηθεί 56 σωστικά συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή και συλλήψεις για πλιάτσικο

Συνελήφθησαν την Πέμπτη τέσσερις Ρομά για πλιάτσικο σε βάρος των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσε στην περιοχή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά που έκαναν πλιάτσικο σε επιχείρηση που επλήγη, την στιγμή που αφαιρούσαν ψυγεία και άλλες συσκευές.
Οι δράστες ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν ενώ οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται πως ακριβώς γι αυτόν τον λόγο και επειδή έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους τέτοια κρούσματα, ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. την Δήμαρχο Μάνδρας ότι μετακινήθηκε αστυνομική δύναμη προς φύλαξη του Πρωθυπουργού
«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα και αναφορές σε Μ.Μ.Ε. για μετακίνηση και διάθεση ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, από την περιοχή της Μάνδρας, όπου είχε διατεθεί ως ενισχυτική δύναμη, στην οικία του κ. Πρωθυπουργού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., διαψεύδοντας έτσι τις καταγγελίες της Δημάρχου Μάνδρας.
«Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου είχαν διατεθεί στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου 297 αστυνομικοί με 3 Ο.Π.Κ.Ε., 96 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Μια από τις Ο.Π.Κ.Ε. μετακινήθηκε προσωρινά, για έκτακτο υπηρεσιακό λόγο και για μικρό χρονικό διάστημα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.
Συνολικά από 16 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα 19 Νοεμβρίου έχουν διατεθεί στην περιοχή Μάνδρας-Νέας Περάμου 1.172 αστυνομικοί, που κατανέμονται ως ακολούθως :
• Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, 286 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 73 περιπολικά και 3 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.
• Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, 328 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 100 περιπολικά και 3 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.
• Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 297 αστυνομικοί με 3 Ο.Π.Κ.Ε., 96 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.
• Σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου, διατίθενται συνολικά 261 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 70 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ».
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι η ΓΑΔΑ έλαβε επίσημο αίτημα από τον Δήμο Μάνδρας για να αυξηθεί το προσωπικό του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, για την ταχύτερη διεκπεραίωση εκδόσεων ταυτοτήτων και προσωπικών εγγράφων στους πληγέντες κατοίκους, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί η διαδικασία των έκτακτων επιδομάτων σε εκείνους, καθώς πλήθος κόσμου έχασε τα προσωπικά του έγγραφα στα κατεστραμμένα σπίτια.
Έτσι, από σήμερα, αποφασίστηκε, το Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφαλείας Μάνδρας Αττικής, να λειτουργεί με αυξημένο αριθμό προσωπικού, από τις 7:30 έως τις 10 το βράδυ και για όσο διάστημα απαιτηθεί, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής στην έκδοση Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.

Η τραγική λίστα των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 20 νεκρά άτομα εκ των οποίων (5 γυναίκες και 15 άντρες).
Στο  Θριάσιο Νοσοκομείο παραμένουν για νοσηλεία με αμετάβλητη την κατάστασή τους 12 άτομα, στην Ορθοπεδική και στην Παθολογική πτέρυγα αντίστοιχα. Μία ηλικιωμένη παραμένει διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου.

Διακοπές στην κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας

Εξακολουθεί η διακοπή στην κυκλοφορία στον κόμβο Μάνδρας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στο 5ο χλμ, της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στη διασταύρωση Μάνδρας-Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα και στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στο ύψος του σουπερμάρκετ «Γαλαξίας» και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, στο ύψος της Οινόης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας κηρύχτηκαν επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης εξουσιοδότησε τους αρμόδιους περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε σχετική απόφαση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας και Πιερίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από καταστροφές που προκλήθηκαν λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (έντονων βροχοπτώσεων, πλημμυρών, κατολισθήσεων κ.λπ.) που εκδηλώθηκαν από την περασμένη Τετάρτη κλπ..
Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για την Θεσσαλία και συγκεκριμένα για περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων που επίσης επλήγησαν.
http://news247.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3