-->

Επίσκεψη Τραμπ στο Ισραήλ με προειδοποιήσεις για ιρανική πυρηνική απειλή

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/05/22-tramp-israil-piriniki-dokomi.html
Τελ Αβίβ 
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Ισραήλ, προειδοποιώντας για την απειλή που θα αποτελέσει το Ιράν εάν αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Δεν θα πρέπει να επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο» είπε ενώπιον δημοσιογράφων στην Ιερουσαλήμ, μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρόιβεν Ρίβλιν.

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος εγκωμίασε τους «ακατάλυτους δεσμούς» μεταξύ των δύο χωρών και διακρίνοντας μια «σπάνια ευκαιρία» για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Στο τέλος της πρώτης απευθείας πτήσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια έτυχαν θερμής υποδοχής μετά την κάθοδό τους από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν και Μπένιαμιν Νετανιάχου.

«Για το πρώτο ταξίδι μου στο εξωτερικό ως προέδρου, ήρθα σε αυτή την αρχαία και ιερή γη για να επαναβεβαιώσω τους ακατάλυτους δεσμούς ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο κράτος του Ισραήλ», δήλωσε στο αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής με τους άραβες ηγέτες στη Σαουδική Αραβία και πριν από εκείνην της Ομάδας των Επτά (G7) τις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για μεγάλη σύγκλιση συμφερόντων στη μάχη κατά του εξτρεμισμού. Δίνει, όπως είπε, «μια σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή».

«Στη διάρκεια των ταξιδιών μου αυτές τις ημέρες, βρήκα νέους λόγους για ελπίδα», είπε ο Τραμπ.

«Έχουμε ενώπιόν μας μια σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη σε αυτή την περιοχή και στους ανθρώπους της, νικώντας την τρομοκρατία και δημιουργώντας ένα μέλλον ειρήνης, αρμονίας, ευημερίας και ειρήνης, όμως μόνο δουλεύοντας από κοινού μπορούμε να φθάσουμε εκεί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», είπε.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να προεδρεύσει μια μέρα σε μια συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και στους Παλαιστίνιους, δεν αναφέρθηκε άμεσα στη σύγκρουση, μία από τις πιο παλιές στον κόσμο. Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του, δήλωσε πως το Ισραήλ συμμερίζεται τη δέσμευση του Τραμπ για την επίτευξη ειρήνης και πως «το Ισραήλ τείνει τη χείρα για την ειρήνη σε όλους τους γείτονές μας, περιλαμβανομένων των Παλαιστινίων»

«Μακάρι το πρώτο ταξίδι σας στην περιοχή μας να αποδειχθεί ένα ιστορικό ορόσημο στην πορεία προς τη συμφιλίωση και την ειρήνη», είπε.

http://www.tovima.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3