-->

Αύξηση προσφυγικών ροών μετά τις απειλές της Τουρκίας περί «ασφυξίας»

Αύξηση παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι προσφυγικές ροές προς το βόρειο Αιγαίο, λίγες μέρες μετά τις απειλές της Τουρκίας ότι μπορεί να επιτρέψει να φεύγουν 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα με προορισμό τα ευρωπαϊκά εδάφη.
 http://freshsnews.blogspot.com/2017/03/20-ayxisi-prosfygikon-roon-meta-tis-apeiles-tis-toyrkias-peri-asfyxias.html

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που την περασμένη εβδομάδα είχε απειλήσει να προκαλέσει ασφυξία στην Ευρώπη, ανοίγοντας τον δρόμο για 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα, επανήλθε σήμερα και με νέες δηλώσεις του «διευκρινίζει» ότι μιλούσε για παράνομους μετανάστες.
«Δεν εννοούσα πρόσφυγες, αλλά παράνομους μετανάστες, εκείνους δηλαδή που προσπαθούν να φτάσουν έτσι κι αλλιώς σε άλλες χώρες δια θαλάσσης», τόνισε σε νέα του δήλωση ο Σοϊλού, σύμφωνα με αναφορές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Την ίδια ώρα, οι προσφυγικές ροές παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, με τρία νέα περιστατικά τη Δευτέρα να ανεβάζουν σε 566 τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αφίχθησαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου από την περασμένη Πέμπτη ως και σήμερα το πρωί.
Πρόκειται για αριθμό πολλαπλάσιο εκείνου των αφίξεων όλο τον υπόλοιπο Μάρτιο και όσο αυτός ολόκληρου του Φεβρουαρίου. Το τελευταίο τετραήμερο στη Μυτιλήνη έφτασαν 195 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 341 και στη Σάμο 30.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.759 άτομα. Από αυτά 3.485 στη Μυτιλήνη, 3.541 στη Χίο και 1.733 στη Σάμο. Οι αφίξεις των τελευταίων ημερών επέστρεψαν τους αριθμούς των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου στα δεδομένα του τέλους του περασμένου Φεβρουαρίου.
Στελέχη των διωκτικών αρχών μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσαν πως μελετούν την αυξημένη κινητικότητα των τελευταίων ημερών και την αποδίδουν αρχικά στην καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών αλλά και στην απόσυρση από την περιοχή πλοίων των στόλων της Ελλάδας και της Τουρκίας που το Μάρτιο λόγω έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έπλεαν στην περιοχή.

Τι αναφέρουν τα αντίστοιχα τουρκικά στοιχεία

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της τουρκικής ακτοφυλακής που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της εν λόγω υπηρεσίας, στη διάρκεια του μήνα Μαρτίου υπήρξαν επεμβάσεις της σε 19 περιστατικά και στην επιστροφή στην Τουρκία 759 ατόμων που επιχειρούσαν να περάσουν στα νησιά. Από αυτά τα περιστατικά τα τέσσερα αφορούν το τετραήμερο από το πρωί τη Πέμπτης μέχρι και σήμερα. Στη διάρκειά τους συνελήφθησαν 148 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων.

http://www.cnn.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3