-->

Οι Τούρκοι το «χαβά» τους: Το «Τσεσμέ» κάνει έρευνες στο Αιγαίο - Νέο «ρεπορτάζ» για επεισόδιο στα Ιμια

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/02/22-Toyrkoi-tsesme-aigaio.html
Ακολουθώντας την πάγια στρατηγική των τελευταίων εβδομάδων, η Αγκυρα συνεχίζει να συντηρεί το σκηνικό έντασης στο Αιγαίο με συνεχείς προκλήσεις.
Ολα αυτά, μετά τα διαρκή περιστατικά που καταγράφονται στην περιοχή των Ιμίων, τις υπερπτήσεις στην βραχονησίδα Παναγιά, τις βολές στο Φαρμακονήσι και λίγες μόνο ώρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά για δυναμική απάντηση αν συνεχιστούν οι προκλήσεις.
Για έρευνες στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»
Η Αγκυρα «επιστράτευσε» για μια ακόμη φορά το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» εκδίδοντας το μεσημέρι νέα NAVTEX και στέλνοντας το ερευνητικό σκάφος TCG CESME για έρευνες έξω από τις ακτές του Άθω και της Θάσου.
Οι Τούρκοι το «χαβά» τους: Το «Τσεσμέ» κάνει έρευνες στο Αιγαίο - Νέο «ρεπορτάζ» για επεισόδιο στα Ιμια
Με την NAVTEX 244/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεοτέρας» στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης.
Με την NAVTEX 181/17 η Τουρκία είχε αναγγείλει στις 9 Φεβρουάριου υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες σε μια μεγάλη περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου νοτίως του Αη Στράτη με το ίδιο ερευνητικό σκάφος.
Σύμφωνα με το Liberal.gr η πραγματοποίηση υδρογραφικών και ωκεανογραφικών ερευνών σε διεθνή ύδατα δεν απαιτεί άδεια του παράκτιου κράτους αλλά ενημέρωση και γνωστοποίηση των ερευνών, αλλά φυσικά και δεν μπορεί να εκδοθεί και να ανακοινωθεί άδεια ερευνών από άλλο κράτος ,όπως τώρα συμβαίνει με την Τουρκία.
Η συγκεκριμένη NAVTEX μάλιστα, καθώς δεν αφορά καν γειτνιάζουσες θαλάσσιες περιοχές, εντάσσεται πλήρως στην προσπάθεια αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε όλο πλέον το Αιγαίο.
Τα τουρκικά ΜΜΕ είδαν πάλι «επεισόδιο» στα Ιμια
Ακόμη ένα δημοσίευμα για νέα ένταση κοντά στα Ίμια ήρθε να προστεθεί και σήμερα στην ειδησεογραφία που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του  CnnTürk να δημοσιεύσει προκλητικό «ρεπορτάζ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα  «Το ελληνικό σκάφος "ΑZ 913", κατευθύνθηκε στις 9 το πρωί από την Καλόλιμνο, στα Ίμια και μετά παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα», όπως αναφέρει.


Υποστηρίζει δε ότι σκάφος του τουρκικού λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το ελληνικός, αλλά και πως τρία ακόμα πλοία που ήταν σταθμευμένα στη βάση του Turgutreis, έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν στην περιοχή.



Σύμφωνα με τους Τούρκους, στις 09.35 το ελληνικό σκάφος του λιμενικού έπαθε βλάβη βρισκόμενο μέσα στα «τουρκικά χωρικά ύδατα»! 
Το CnnTurk μας «ενημερώνει» μάλιστα ότι οι έλληνες λιμενικοί επιχείρησαν να μιλήσουν στους Τούρκους και οι Τούρκοι ανταποκρίθηκαν. Το ελληνικό σκάφος φέρεται να έμεινε 30 λεπτά στα «τουρκικά χωρικά ύδατα» μέχρι να επσικευαστεί και στην συνέχεια στις 10.15 ρυμουλκήθηκε στα... ελληνικά χωρικά ύδατα. 
Συνολικά, το περιστατικό διήρκησε 75 λεπτά μέχρι να αποχωρήσει το ελληνικό σκάφος αφού χρειάστηκε να φέρει υλικά για την επισκευή μηχανικός από την Κω με φουσκωτό. Για να ενισχύσει το ρεπορτάζ του, το τουρκικό δίκτυο μεταδίδει και φωτογραφικό υλικό...

imerisia

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3