-->

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.: Και κόφτης και μέτρα και φλερτ με το ΠΑΣΟΚ

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/17-syriza-anta-dinoyn-ola-gia-na-meinoyn-stin-exoysia-etoimoi-na-synergastoyn-mexri-kai-me-to-pasok.html
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. είναι πανέτοιμη να δεχθεί όλες τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, αλλά και να προωθήσει οιασδήποτε μορφής συνεργασία ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κερδίσει χρόνο παραμονής στα κυβερνητικά έδρανα - Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για τα κρυφά σενάρια της απλής αναλογικής
Αν νομίζετε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει εύκολα σε εκλογές, πλανάστε πλάνη οικτρά. 
Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δεν θα προκαλέσουν πρόωρες εκλογές αν πρώτα δεν διαμορφώσουν τον πολιτικό χάρτη εις τρόπον ώστε να αποτελούν ρυθμιστικό παράγοντα την επομένη των εκλογών. 
Για τον λόγο αυτό είναι απολύτως βέβαιον ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα δεχθεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς να υπάρξει κανένα ατύχημα... 
Τις προθέσεις της κυβέρνησης τις επιβεβαίωσε εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα 17/01/2017 στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Συζητάμε δημοσιονομικό μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων για μετά το 2018». Με τη φράση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαιώνει όλες τις πολιτικές εκτιμήσεις που επιμένουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. είναι αποφασισμένη να δεχθεί όλες τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για να προχωρήσει η αξιολόγηση και να παραμείνει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ζήτημα που απασχολεί το Μαξίμου δεν είναι άλλο από την παραμονή στην εξουσία, την πίστωση χρόνου.
Στόχος για την κυβέρνηση είναι στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την υπέρβαση της ασυμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ, ευρωπαϊκών θεσμών και των άλλων μερών, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ωστόσο, όπως στη συνέχεια επανέλαβε αρκετές φορές, η υπέρβαση ακριβώς αυτής της ασυμφωνίας δεν έχει τεχνικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί πολιτικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί στο υψηλότερο επίπεδο, με πολιτικούς όρους. Με άλλα λόγια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχεται ότι δεν είναι μεγάλα τα περιθώρια προόδου στο επόμενο Eurogroup.
Την ίδια ώρα, οι πρόσφατες δηλώσεις του Γέρουν Ντάισελμπλουμ για ζήτημα πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, έχουν θορυβήσει αρκετά το Μαξίμου. 
Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η φημολογία για την εφαρμογή της απλής αναλογικής και η ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, που έχει απολύτως ρεαλιστικές βάσεις, παρά το γεγονός ότι η απλή αναλογική θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές.
Το παιχνίδι είναι ακόμα πιο σκληρό από όσο επιφανειακά φαίνεται.  
Μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. και ΠΑΣΟΚ (που εδώ και πάρα πολλούς μήνες κυοφορείται, αλλά δεν ολοκληρώνεται) θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. 
Αν λάβουμε υπόψη τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει σε καμία περίπτωση συνεργασία με τη ΝΔ. Είναι κάτι που το ξεκαθάρισε και ο Γιώργος Παπανδρέου και η Φώφη Γεννηματά. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε όλες τους τις δημόσιες δηλώσεις δεν παραλείπουν να τονίσουν: «Εμείς δεν θα συνεργαστούμε με τη Δεξιά». 
Προσέξτε, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν την ίδια ρητορική για το ΣΥΡΙΖΑ!
Με βάση τις παραπάνω επισημάνσεις και με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αναλάβει πρωθυπουργός αν δεν είναι αυτοδύναμος, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου ευελπιστούν σε επαναληπτικές εκλογές, εις τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει με απλή αναλογική να συγκεντρώσει δυσθεώρητα και άπιαστα ποσοστά που πρέπει να ξεπερνούν κατά πολύ το 42%!!!
Θα πείτε βέβαια ότι όλα αυτά είναι σενάρια... 
Είναι. 
Μόνο που δεν είναι επιστημονικής φαντασίας. 
Είναι αληθινά σενάρια που θα τα βρούμε μπροστά μας.  


 http://www.newsbomb.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3