-->

Παραδέχτηκε ότι έχει offshore εταιρεία στην Κύπρο ο τέως υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης, λίγες μέρες μετά τη σχετική ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι τον είχαν «φωτογραφίσει» χωρίς να τον κατονομάσουν.

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/27xaikalisoffshore-18.html
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Παύλος Χαϊκάλης επέλεξε την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης για να επιβεβαιώσει τους ερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται πλέον πως θα έχει εμπλοκή με την αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής, αφού ο νόμος δεν επιτρέπει την κατοχή εξωχώριων εταιρειών από μέλη της.
Η Metrofin Limited
Οπως είπε, δεν δήλωσε την εταιρεία -η οποία ονομάζεται Metrofin Limited και ιδρύθηκε το 2008 με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ- στο «πόθεν έσχες» επειδή δεν είχε κέρδη από αυτήν. «Δεν πρόκειται για offshore εταιρεία, αλλά μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτήν την εταιρεία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τον κ. Χαϊκάλη είχε καλύψει προηγουμένως ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Καμμένος είπε ότι αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν στοιχεία θα πρέπει να τα πάνε στον εισαγγελέα και στην επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθούν. «Τώρα βρήκαν έναν, που ο κ. Χαϊκάλης μού είπε ότι είναι από τους μεσάζοντες που του έκλειναν θέατρα στην Κύπρο» τόνισε.
Η υπόθεση της εταιρείας του βουλευτή των ΑΝΕΛ πυροδότησε κόντρα μεταξύ των 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη. «Η πολυδιαφημιζόμενη και πολλά υποσχόμενη σύσταση της θέσης του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μετά από 8 μήνες, όχι μόνο δεν απέδωσε καρπούς, αλλά αποδείχθηκε άνθρακας. Ενα ακόμη δείγμα του ήθους της Αριστεράς» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Ελεγχος
Ο κ. Νικολούδης απάντησε ότι έχει ζητηθεί έλεγχος από τα αρμόδια όργανα όχι μόνο ενός αλλά όλων των μελών της κυβέρνησης για να διαπιστωθεί αν έχουν offshore εταιρείες.
«Για τα οπωσδήποτε αυθαίρετα συμπεράσματα που διατυπώνονται στην παραπάνω ερώτηση και πολύ περισσότερο για τις κρίσεις ή επικρίσεις των ερωτώντων βουλευτών δεν προτιθέμεθα να διατυπώσουμε κανένα σχόλιο και τούτο επειδή έχουμε πραγματικό σεβασμό στο δικαίωμα των βουλευτών να διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους» είπε ο κ. Νικολούδης και συμπλήρωσε: «Το ερώτημα που ανακύπτει από μόνο του είναι: Αν οι ερωτώντες βουλευτές τα γνώριζαν, γιατί δεν τα ανέφεραν στις προηγούμενες ερωτήσεις τους, ώστε να ζητηθεί συγκεκριμένα ο έλεγχος και να έχουν οι ερωτήσεις ουσιαστικό περιεχόμενο; Αν πάλι δεν γνώριζαν τίποτα, θεωρούν ότι είναι αυτός υπεύθυνος τρόπος κοινοβουλευτικού ελέγχου;».


http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3